måndag 24 juni 2013

Byta batteri på en Electrolux Ergorapido

Hur byter man batteri på en Electrolux Ergorapido?

Det gör man normalt inte. Batteriet (och motorn) på Electrolux Ergorapido är inbyggt i den löstagbara handenheten (det är ju en 2 i 1). Det gör att man byter ut hela handenheten, om man måste byta batterier.

Tyvärr verkar det vara ett väldigt vanligt fel på Ergorapido - batterierna slutar fungera, eller ger väldigt kort körtid, efter bara ett år eller så. Så är det förvisso för många batteriprodukter, från tandborstar till skruvdragare. Det verkar dock som problemet är större än normalt för Electrolux - det verkar som ett epidemiskt problem.

Om du får problem med batterierna på din Ergorapido, så kan du antingen bara gå och lämna tillbaka den där du köpte den (det ska inte behöva vara så!), eller ring Electrolux på 0771 - 76 76 76
Kvalitetsproblem täcks tyvärr inte av någon hemförsäkring.

De modeller som kan upplevas ha ett problem med batterierna är oftast de gamla baserade på Nickel - även om problemet nu verkar växa även för Lithiumbatteriet. Det har hänt en hel del med utvecklingen av modellerna genom åren, och de nya har uthålliga Litiumbatterier. Notera dock att du för alla batterier behöver vara försiktig med att utsätta dem för värme.

Framförallt ska du fundera på vilken modell med vilket batteri du köper. Det finns de med Nickel-metallhybrid batterier och de med Litiumbatterier. Den gamla teknologin med Nickelbatterier har den nackdelen att batterierna sakta blir sämre. Efter något år så kan de inte lagra lika mycket energi, och dammsugaren fungerar sämre. Det är tyvärr normalt för denna teknologi, och är ett fenomen man ser i alla batteridrivna produkter - från elbilar till tandborstar.

De nya batterierna med Lithium borde inte den nackdelen. Där håller batteriet kraften mycket längre och laddas inte ur, om det inte är något designfel. Det laddas dessutom mycket snabbare, och håller kraften längre under användande.
(Men se till att inte ställa några batteriprodukter där det blir alltför varmt)

Som du kan se här, så kommer alla nya Ergorapido endast att säljas med Lithiumbatterier. (Li-35 och Li-30).

Tyvärr täcker inte hemförsäkringar detta vanliga felet.

Men vill du behålla din gamla Ergorapido, och byta ut ditt batteri, så kan du ta kontakt med Service

Reddot designpris


Du kan se vilka olika modeller av Electrolux ErgoRapido det finns här.

tisdag 11 juni 2013

Snabb Dammsugare

0-100 km/h på 0,0009 sekunder!!!!

Läs om Volta Jet Maxx i den här artikeln på IDG.

Volta - en snabb dammsugare.

Du kan köpa den hos Media Markt för runt 1500 SEK

tisdag 4 juni 2013

Clean your mind

Tidningen FastCompany uppmärksammade kampanjen Clean Your Mind nyligen. Du kan läsa om det här. "one of the most hilariously brilliant marketing moves"

Se mer om det här: